Open Atelier Leerdam

Kunst in en rond Leerdam

Deelnemers 2020


Zaterdag 9 mei van 10 tot 16 uur


 

 Atelier Leerdam   -  Outsider Art

Zaterdag 9 mei van  10.30u tot 14.00u open      

Let op: alleen op zaterdag te bezoeken en op andere tijden dan de overige deelnemers.

Bij Atelier Leerdam – een dagbestedinglocatie van Syndion –  werken cliënten, de kunstenaars, met een verstandelijke en/of psychische beperking.  Op deze plek kunnen zij zich uiten en ontwikkelen door middel van tekenen, schilderen en diverse decoratieve en beeldende technieken.

In onze expositieruimte kunt u genieten van een grote variatie aan kunstwerken, waaraan met veel passie is gewerkt. Ook de producten die gemaakt zijn bij de naastgelegen dagbestedinglocatie Arbeidscentrum Leerdam zijn te zien en te koop.

 Anjerstraat 1 4142 ZV Leerdam


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zaterdag en zondag

 Even voorstellen: mijn naam is Ad de Rouw en ik woon in Kerkdriel. 

Mijn loopbaan ben ik gestart in de techniek en ben dit trouw gebleven tot ik kon stoppen. De laatste tien jaar daarvan heb ik mijn kennis met veel plezier over kunnen dragen in het onderwijs.

Kunst in z’n algemeenheid heeft me altijd geboeid. Art & Craft hebben bij mij een streepje voor; hier zit volgens mij de kiem van mijn werk. Met de tegenstelling mijn materiaal is gered van de smeltovens.

De technieken die ik gebruik zijn lassen, smeden, solderen en zelfs klinken. Materiaalkennis is daarbij onontbeerlijk. En ik leer nog steeds bij; kunst is oneindig.

Inspiratie is volgens mij voor een groot gedeelte aanleg. Een appel of een peer in een stilleven kan al genoeg zijn. Een rank zeilschip met de bolling van de wind in de zeilen is voor mij een uitdaging. Dit moet je koesteren en uitbouwen; en de vaardigheden om iets technisch te realiseren gaat in mijn geval hand in hand. Metaal dat echt geleefd heeft en afgedankt is heeft mijn voorkeur. Om dit een tweede leven te geven (daar een vis, libelle, of een paard van te maken). Dan komt voor mij de leukste uitdaging: de objecten iets extra’s meegeven. Een karakter, ogen die je aankijken of wegkijken, de houding van het lichaam. En ervan genieten als het gelukt is.

En zorg dat je geen tunnel visie krijgt; ik heb een geweldig klankbord en derde hand; Hanneke

E-mail derou023@outlook.com

 


 Bergstraat 72, 4141 BW - Leerdam.

U bent van harte welkom op Zaterdag 9 & Zondag 10 mei tussen 11:00 & 17:00 uur.                      Ik doe  mee met werk van mijn twee jaar geleden overleden partner Jet van  Brakel Tevens is dit de start van mijn nieuwe huis galerie Depot Leerdam.  

Galerie Depot heeft (Leerdams) glas, keramiek, kunst en design.

En natuurlijk werk van Jet.

Ik hoop je een van deze dagen te zien.

Peter Poot.

email:  depotleerdam@hetnet.nl

Hier een indruk van Jet’s werk.

Ik maak acrylschilderijen met soms een uitstapje naar olieverf

naar aanleiding van wat ik ervaar in de natuur roep ik vaak deze beelden met de daaraan verbonden gevoelens op en  geef het met veel kleur en fantasie vorm

De emoties als verwondering, respect, vreugde en verlangen probeer ik in het beeld te vangen ,vaak ook met een achterliggende boodschap

Kleur ,dynamiek en  vrijheid in het beeld zijn belangrijke kenmerken

 Bas Middelkoop, Kortgerecht 24 , Schoonrewoerd


Vanuit Molen ter Leede Provincialeweg 2, 4142 EE - Leerdam.

 Zoevende wieken, geraas van de wind, het gekraak van houten wielen  en het geklop van een hamer. Deze geluiden zijn te beluisteren bij het uit oefenen van de hobby’s van Bas de Deugd.

Het warm  blijven op een koude, winterse molen is het begin geweest van een groeiende collectie beelden en houtsnijwerken.

Veel van de beelden hebben de vrouw, het vrouwelijk lichaam als thema. De ene keer een schets of foto als uitgangspunt, de andere keer is de vorm van het hout de bron van het idee. Bij de uitwerking wordt de combinatie met ander materiaal niet geschuwd.

  
 Mijn naam is Adelien

Ik woon in Gorinchem. In mijn vrije tijd ben ik altijd creatief bezig. In het verleden heb ik tekenles gehad op de kunstacademie in Dongen. Hier heb ik veel met potlood en houtskool gewerkt. De overige schildertechnieken heb ik me zelf aangeleerd.

Nu schilderen ik overwegend met acrylverf. Een speciale stijl heb ik niet. Ik probeer veel technieken uit met verschillenden materialen. Verder lees ik veel (kunst-) tijdschriften. Op zijn tijd bezoek ik ook graag een museum of een galerie.

De laatste jaren heb ik mijn werk kunnen exposeren bij “Kunst Bij Karel” in Gorinchem en in het gastenhuis van het Beatrix Ziekenhuis.

Dit jaar, op 9 en 10 mei, doe ik voor het eerst mee aan de atelierroute in Leerdam. Samen met Jeanne van Dijk (keramiek) en Gerda van den Brug (keramiek) staan wij in het atelier bij Gundhild van Maanen, Laantje van Van Iperen 56, 4142 ES Leerdam.

U bent van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje naar mijn werk te komen kijken.


Mijn naam Jeanne van Dijk-Gerritsen en ik ben woonachtig in Gorinchem.

Als kind had ik al een passie voor tekenen wat ik heel veel deed. In de krant las ik een bericht dat er in het clubhuis omgaan met klei gegeven werd. Hier heb ik mijn eerste kennismaking gehad om iets ruimtelijks te creëren. Deze hobby groeide uit tot mijn grote passie. Sinds 2001 volg ik lessen bij Elly Veelenturf in plastische vormgeving. Het meeste boeien mijn karakters en uitdrukkingen van mensen, maar ook het abstracte krijgt mijn aandacht. Ik blijf me nog steeds ontwikkelen.

In het verleden heb ik o.a. bij het Piazza Centrum, de grote Kerk te Gorinchem en de laatste tijd bij de galerie “Kunst bij Karel” te Gorinchem geëxposeerd.

Samen met Gerda van den Brug( keramiek) en Adelien Bakker (schilderijen) sta ik bij Gundhild van Maanen, Laantje van Van Iperen 56, 4142 ES Leerdam in de tuin en het atelier. Graag heet ik u welkom op zaterdag en zondag naar al het moois te komen kijken.Gerda van de Brug woont en werkt in Spijk.
Na een verkenning van verschillende kunstvormen verloor ze haar hart definitief aan keramiek. 
Gerda werkt vooral intuïtief. Er vormt een idee in haar hoofd en Gerda kan beginnen, terwijl de klei door haar handen gaat blijven de ideeën komen en krijgt het object.

Inspiratie haalt Gerda vooral uit de natuur en dan vooral het onderwater leven.
Haar vissen hebben bijna menselijke trekken, ze lachen, kijken je aan, zijn verdrietig of boos.
Het onderwater leven blijft een onuitputtelijke inspiratiebron. Stichting Kunstplaats Vijfheerenlanden stimuleert de creativiteit in de samenleving door zoveel mogelijk mensen kunst     en cultuur en erfgoed te laten ervaren, beoefenen en waarderen.